20 juni, 2018

Sommar sommar sommar

Det har väl inte gått obemärkt förbi att sommaren hittills har varit helt magisk. För alla studenter har detta bl.a. inneburit härlig häng ute på campus och framför allt i Munksjöparken där det bjudits på studentspektakel och festligheter till långt in på småtimmarna.

Utemiljö högskolan

Strax efter det att den sista engångsgrillen pyrt ut och skummet av utspilld brygd absorberats av gräsmattan som gladeligen tagit emot allt i vätskeväg så tittar i regel Thellstomtarna fram och donar räfsar plockar fixar. Enda tecknet på att nattens hålligång som nu är till ända – har eller inte har varit – är att det nu återigen är prydligt, rent och snyggt.

Utemiljö kommunen

Utöver skötsel på Högskolan så syns Thells allt som oftast i kommunens södra regioner där det det så här års råder full aktivitet när gräs ska klippas, kanter trimmas planteringar vattnas, ogräs rensas och sopor plockas. Listan är lång och mycket ska hinnas med. Skulle det vara så att något glömts och fallit längs vägkanten så tar vi i ljuset av allt det fina med rosor även emot riset.

Semestertider

Under semesterperioden kommer någon del av verksamheten alltid vara igång. Vår förhoppning är att de av er som har fått nyrullat gräs nu i början av sommaren ska få njuta av grön och fin matta under lata semesterdagar. I övrigt så tuffar verksamheten på som vanligt. På anläggninssidan med ett gäng hårda men samtidigt mjuka killar och tjejer som är fullt upptagna med att stapla sten i prydliga rader och i fina mönster. Arboristgänget sysslar i vanlig ordning med trädfällning men laddar samtidigt för beskärningssäsongen som vilar runt midsommarknuten.

Miljödiplom

Normalt så brukar vi på Thells så här års även arbeta med förnyat miljödiplom. Thells har haft ett miljöledningssystem enligt Svensk Miljöbas sedan 2015 och för att det ska passa bättre med verksamhetens säsongsbetonade karaktär så har vi valt att skjuta administrationen kring diplomeringsarbetet till den lugnare delen på året.

Miljöledningssystemet, som Miljödiplomet är ett bevis på, håller vi givetvis igång genom våra dagliga rutiner. Vårt senaste miljödiplom har varit giltigt t.o.m. 2018-06-09. Detta innebär att vi formellt nu är i en fas (som kommer att vara under en kort period) då verksamheten fortlöper utan giltigt diplom.

I och med skiftet av diplomeringstid åtnjuter vi även den inte allt så ringa fördelen att sprida tårtkalsen bättre över året. Massipantååta i mass, jordgubbstårta runt nationaldag eller midsommar, och så lättar vi upp med diplomeringstårta senare under årets mörkare del. De som väntar på något gott… väntar i regel på tårta.

Stort grattis alla studenter och examinater! Om det nu till midsommar är så att nypotatisen kallnar alldeles för snabbt så värm er med minnena av vårt härliga maj och juni.

Trevlig sommar till alla!

Se hur vi jobbar

Få en inblick i vad vi gör om dagarna, kika på våra bilder!

Bilder