Det här är vi!

Thells i Huskvarna startade 2008 och har tre affärsområde. Trädvård, Trädgårdsskötsel och Markanläggning.

Vi skapar och underhåller utomhusmiljöer året runt och har bred kompetens inom företaget. Vi är ca 25 anställda med både fats och säsongsanställda. Våra kunder är allt från företag, bostadsbolag, bostadsrättsföreningar, kommuner, kyrkor och privatpersoner.

Vårt kontor ligger i Huskvarna och vi har stora delar av Jönköpings län som arbetsområde.

Vi vill vara ditt självklara val för den yttre miljön.

Vi har självklart ansvarsförsäkring och F-Skatt.

Delad glädje

Vill du titta på eller visa bilder på jobb som vi utfört så använd gärna taggen #thellsfixar på sociala medier. I den digitala världen finns vi utöver här på webben f.n. också på Instagram.

Kontakt

Kontakta oss gärna för ett första samtal utan förpliktelser. Du når oss enkelt via telefon, e-post eller kontaktformuläret här.

Varmt välkommen!

Senaste nytt på företaget

1 augusti, 2016

Trädvård – Nu även med RUT-avdrag

Med start idag den 2016-08-01 träder Skatteverkets nya regler för RUT -avdrag ikraft. Detta innebär att många av de tjänster som Thells tillhandahåller på trädsidan nu även kan leverera med RUT-avdrag. Några exempel på tjänster som tidigare inte varit RUT-berättigat men som numera är det är: trädfällning, stubbfräsning, beskärning. Sedan tidigare har gräsklippning, viss trädgårdsskötsel m.m. varit RUT berättigat.

Även fortsättningsvis är RUT-avdraget på 50% av arbetskostnaden men en förändring som också träder ikraft är att totalbeloppet för RUT-avdrag har sänkts till 25 000 kr per år för personer under 65 års ålder. Är du 65 år eller äldre är maxbeloppet fortfarande 50 000 kr per år. För mer info se Skatteverket.se.

Har ni några frågor angående jobb som ni vill ha utfört med eller utan RUT-avdrag så är det bara att höra av er. Välkomna!

18 juni, 2016

Thells tar emot Miljödiplom

Det var pompa och ståt – eller ja i alla fall prinsesstårta och applåder då diplomeringscermonin för Miljödiplom hölls i Rådhuset på torsdagseftermiddagen där kommunens företrädare delade ut miljödiplom till 19 st ny- och återdiplomerade Jönköpingsföretag.

För Thells del var det tredje gången som Miljödiplom emottogs. VD, Henrik Thell var på plats för att ta emot diplom tillsammans med Viktor Wallgren som är företagets miljösamordnare. Den ärofyllda titeln som miljödiplomerad är ett resultat av att företaget anpassat sitt miljöengagemang och miljöledningssystem enligt Svensk Miljöbas kravstandard.

Jminis rapportering av torsdagens diplomeringscermoni finns här.

13 maj, 2016

Vi drar till Malmö

Malmö

Thells fortsätter att expandera. Det är genom samarbete med Jackson Trädvård som ett arborist-team från Thells under den gångna veckan haft förmånen att arbetat med fällningen av ett 50-tal träd på Östra kyrkogården i Malmö.

Det samarbetsavtal som slöts tidigare i år med Jackson Trädvård innebär att Thells kommer att vara företagets förlängda arm vad gäller arboristtjänster i Jönköpingsregionen samt stora delar av södra Sverige.

28 april, 2016

HLR och L-ABC med Hjärtsäkra

Nu i början av säsongen färskar Thells upp med kunskaper som förhoppningsvis aldrig kommer att komma till användning.

Det handlar om första hjälpen L-ABC med hjärt-lungräddning HLR. Daniel Alnervik med lång erfarenhet som specialistsjukvårdare inom ambulansen och nu som instruktör på Hjärtsäkra höll handfast i taktpinnen och hjälpte hela klassen på Thells att följa på med melodi till Pippi Långstrump.

Dagen varvades med en bra balans av ömsom teori

och ömsom praktik och avslutades med autentiska räddningspraktivkfall ute i skogen.

Thells är mycket nöjda med utbildningen och rekommenderar starkt att anlita Hjärtsäkra.

25 november, 2015

Full fräs på Thells

Thells har under årens lopp hjälpt en stor mängd fastighetsägare att fräsa bort oönskade stubbar.

För att även framöver kunna bidra med samma mått av kundnöjdhet har vi i dagarna investerat i en ny modern fräs – en Vermeer, d.v.s. av samma självklara fabrikat som vår gamla fräs. Anledningen till nyinvesteringen är att vår gamla trotjänare gav upp för en tid sedan efter trogna 1400 drifttimmar.

Den gamla maskinen är för närvarande i verkstaden för motorbyte. När reparationen är avklarat kommer vi att ha båda maskinerna i drift vilket innebär att vi med stolthet kommer att kunna erbjuda dubbla kapaciteten vad gäller stubbfräsning.

Vermeer sc362

Vermeer sc362

22 oktober, 2015

Vinst trots förlust

Grattis!
”Even when I lose Im winning”. Så sjunger John Legend i sin hopplöst hoppfulla kärlekssång. Liknande är det för J-södra som i helgen förlorade hemma mot Östersund men trots förlust vann det större priset dvs avancemang till allsvenskan 2016. Grattis J-södra och de gröna!

I veckan har även Thells förlorat något som långsiktigt kommer att vara en stor vinst för företaget. Det handlar om adress i Jönköping till förmån för ny sådan i Huskvarna. Vi är glada över att kunna etablera verksamheten i mer permanenta lokaler centralt på orten bara ett stenkast från monteringslinan av våra favoritsågar från Husqvarna. Grattis Thells!

11 juli, 2015

Hetvatten för miljön

I linje med vår miljöpolicy så har företaget investerat i ett så kallat K-heater system vilket innebär att ogräs bekämpas med upphettat vatten. K-heatern är en minst sagt miljövänlig, skonsam och ekonomisk metod. Läs mer om K-heat här.

Se hur vi jobbar

Få en inblick i vad vi gör om dagarna, kika på våra bilder!

Bilder