Att varje dag få arbeta direkt inpå fotosyntesen med frisk luft som resultat är en förmån som vi på Thells skattar högt.

Vi älskar träd och grönt och med engagemang utför vi trädvård, sköter och anlägga trädgårdar och grönytor. Vill du titta på eller visa bilder på jobb som vi utfört så använd gärna taggen #thellsfixar på sociala medier. I den digitala världen finns vi utöver här på webben f.n. också på Instagram

Det är med trädfällning som verksamheten drogs igång 2008. Beläget mitt i John Bauer-land mellan Gränna och Jönköping har Thells hjälpt många malplacerade skogstroll tillbaka till det naturliga kretsloppet. Över åren har en och annan återfötts till köksluckor eller parkettgolv men de flesta energiåtervinns i kraftvärmeverket i Torsvik.

Företaget finns numera centralt i Huskvarna. Vi är miljödiplomerat enligt Svensk Miljöbas. Självklart är vi också försäkrade.

Varmt välkommen. Läs mer om våra tjänster här och kontakta oss gärna för ett första samtal utan förpliktelser. Du når oss enkelt via telefon, e-post eller kontaktformuläret här.

Senaste nytt på företaget

11 januari, 2017

Thells + Robo10 = SANT

Thells går in som delägare i Robo10. Det tämligen nystartade Huskvarna-företaget levererar funktionella servicelösningar som säkerställer förstklassig driftsäkerhet för robotgräsklippare.

Med tanke på att Thells bl.a. leverarar tjänsten att klippa gräs så kan det vid första anblicken verka som att företagen är konkurrenter. Vid närmare granskning ser man dock hur samarbetet för med sig många positiva synergier för båda parter. Tillsammans kan man erbjuda mer heltäckande skötsellösningar inom trädgård och grönyta.

Det nya samarbetet uppmärksammades av JP den 2017-01-09 och kan läsas här

1 augusti, 2016

Trädvård – Nu även med RUT-avdrag

Med start idag den 2016-08-01 träder Skatteverkets nya regler för RUT -avdrag ikraft. Detta innebär att många av de tjänster som Thells tillhandahåller på trädsidan nu även kan leverera med RUT-avdrag. Några exempel på tjänster som tidigare inte varit RUT-berättigat men som numera är det är: trädfällning, stubbfräsning, beskärning. Sedan tidigare har gräsklippning, viss trädgårdsskötsel m.m. varit RUT berättigat.

Även fortsättningsvis är RUT-avdraget på 50% av arbetskostnaden men en förändring som också träder ikraft är att totalbeloppet för RUT-avdrag har sänkts till 25 000 kr per år för personer under 65 års ålder. Är du 65 år eller äldre är maxbeloppet fortfarande 50 000 kr per år. För mer info se Skatteverket.se.

Har ni några frågor angående jobb som ni vill ha utfört med RUT-avdrag så är det bara att höra av er. Välkomna!

18 juni, 2016

Thells tar emot Miljödiplom

Det var pompa och ståt – eller ja i alla fall prinsesstårta och applåder då diplomeringscermonin för Miljödiplom hölls i Rådhuset på torsdagseftermiddagen där kommunens företrädare delade ut miljödiplom till 19 st ny- och återdiplomerade Jönköpingsföretag.

För Thells del var det tredje gången som Miljödiplom emottogs. VD, Henrik Thell var på plats för att ta emot diplom tillsammans med Viktor Wallgren som är företagets miljösamordnare. Den ärofyllda titeln som miljödiplomerad är ett resultat av att företaget anpassat sitt miljöengagemang och miljöledningssystem enligt Svensk Miljöbas kravstandard.

Jminis rapportering av torsdagens diplomeringscermoni finns här.

13 maj, 2016

Vi drar till Malmö

Malmö

Thells fortsätter att expandera. Det är genom samarbete med Jackson Trädvård som ett arborist-team från Thells under den gångna veckan haft förmånen att arbetat med fällningen av ett 50-tal träd på Östra kyrkogården i Malmö.

Det samarbetsavtal som slöts tidigare i år med Jackson Trädvård innebär att Thells kommer att vara företagets förlängda arm vad gäller arboristtjänster i Jönköpingsregionen samt stora delar av södra Sverige.

28 april, 2016

HLR och L-ABC med Hjärtsäkra

Nu i början av säsongen färskar Thells upp med kunskaper som förhoppningsvis aldrig kommer att komma till användning.

Det handlar om första hjälpen L-ABC med hjärt-lungräddning HLR. Daniel Alnervik med lång erfarenhet som specialistsjukvårdare inom ambulansen och nu som instruktör på Hjärtsäkra höll handfast i taktpinnen och hjälpte hela klassen på Thells att följa på med melodi till Pippi Långstrump.

Dagen varvades med en bra balans av ömsom teori

och ömsom praktik och avslutades med autentiska räddningspraktivkfall ute i skogen.

Thells är mycket nöjda med utbildningen och rekommenderar starkt att anlita Hjärtsäkra.

25 november, 2015

Full fräs på Thells

Thells har under årens lopp hjälpt en stor mängd fastighetsägare att fräsa bort oönskade stubbar.

För att även framöver kunna bidra med samma mått av kundnöjdhet har vi i dagarna investerat i en ny modern fräs – en Vermeer, d.v.s. av samma självklara fabrikat som vår gamla fräs. Anledningen till nyinvesteringen är att vår gamla trotjänare gav upp för en tid sedan efter trogna 1400 drifttimmar.

Den gamla maskinen är för närvarande i verkstaden för motorbyte. När reparationen är avklarat kommer vi att ha båda maskinerna i drift vilket innebär att vi med stolthet kommer att kunna erbjuda dubbla kapaciteten vad gäller stubbfräsning.

Vermeer sc362

Vermeer sc362

22 oktober, 2015

Vinst trots förlust

Grattis!
”Even when I lose Im winning”. Så sjunger John Legend i sin hopplöst hoppfulla kärlekssång. Liknande är det för J-södra som i helgen förlorade hemma mot Östersund men trots förlust vann det större priset dvs avancemang till allsvenskan 2016. Grattis J-södra och de gröna!

I veckan har även Thells förlorat något som långsiktigt kommer att vara en stor vinst för företaget. Det handlar om adress i Jönköping till förmån för ny sådan i Huskvarna. Vi är glada över att kunna etablera verksamheten i mer permanenta lokaler centralt på orten bara ett stenkast från monteringslinan av våra favoritsågar från Husqvarna. Grattis Thells!

7 oktober, 2015

Thells stödjer de gröna

Klätterrep grönt

Nytt grönt klätterrep

Som deklamerats här på siten så älskar Thells det som är grönt. För att vara sann våra värderingar är det med glädje som vi skådar de framgångar som J-södra – de Gröna har på fotbollsplanen. Vi håller tummarna för att avancemang till allsvenskan skall gå vägen. Oavsett hur utvecklingen går så visar vi vårt stöd med nytt klätterrep med de rätta färgerna.

Idag gläds vi också med kommunstyrelsens purfärska beslut om en varsam upprustning av Stadsparksvallen samt fokus på planerna för en ny fotbollsarena med allsvenska standard. Vi ser framför oss en förstklassig anläggning nere vid Jordbron, varför inte med det passande namnet Thells Arena.

11 juli, 2015

Hetvatten för miljön

I linje med vår miljöpolicy så har företaget investerat i ett så kallat K-heater system vilket innebär att ogräs bekämpas med upphettat vatten. K-heatern är en minst sagt miljövänlig, skonsam och ekonomisk metod. Läs mer om K-heat här.

Så arbetar vi

Vi har Svensk Miljöbas miljödiplom, ledningssystem liknande ISO 14001. Detta innebär att vi arbetar aktivt med säkerhet och miljö.

Vi fixar din trädgård, men sitter inte stelt som en trädgårdstomte på färggrann flugsvamp och bara observerar hur gräset växer. Vi vill vara ditt självklara val när det handlar om att ta hand om allt ditt gröna.

För att inte bara vårda din grönmiljö utan också i det större perspektivet värna om allas vår gemensamma miljö arbetar vi aktivt med miljöförbättrande åtgärder. För att strukturera vårt miljöarbete är vi miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas kravstandard. I korthet innebär detta att vi arbetar målinriktat på att förbättra oss inom de områden av vår verksamhet där vi har den största miljöpåverkan samt att efterfrågar miljöengagemang hos våra leverantörer. Vi tror att vårt miljöarbete inte bara är till fördel för miljön utan faktiskt också hjälper oss att bli smartare, bättre och mer effektiva på att utföra de tjänster som är vår kärnverksamhet.

De arbetsuppgifter som vi dagligen utför är potentiellt farliga. För att hålla en hög säkerhetsnivå igenom allt vi gör håller vi oss uppdaterade med rätt utbildningar. Våra arborister är utbildade och certifierade och arbetar efter etablerad branchstandard. Alla som hanterar motorsågar har behörighet enligt Säker Skog. För att utföra uppdrag i trafiknära miljö har vi utbildning inom Säkerhet på väg m.m.

Här kan du titta närmare på:

  • Vårt miljödiplom
  • Vår Miljöpolicy
  • Svensk miljöbas (http://svenskmiljobas.se/krav.html)
  • Försäkringsbevis
  • Se hur vi jobbar

    Få en inblick i vad vi gör om dagarna, kika på våra bilder!

    Bilder